Header Ads

ad728
 • Breaking News

  Apakah Resdung


  Resdung, sekiranya tidak segera dirawat boleh jadi makin parah!!! 📢📢📢

  APA ITU RESDUNG?

  📌Istilah Perubatan Tradisional :
  Ia merupakan kerengsangan hidung yang boleh menyebabkan hidung dan organ2 lain menjadi gatal dan menimbulkan ketidakselesaan.

  📌Istilah Saintifik - Merupakan virus kanser yang hidup di bawah lapisan kulit. Ia mengalirkan darah kotor yang menjadi punca kepada kerosakan kulit muka. Virus ini turut mengalir bersama darah yang boleh menjadi punca kepada kerosakan organ2 tertentu di dalam badan.

  RESDUNG atau seduan(sinusitis) adalah sejenis penyakit yang mudah berjangkit dalam waktu yang singkat apabila daya tahan penyakit atau antibodi seseorang itu lemah dan tidak dapat menahan kuman resdung / hama) yang terus merebak dalam tubuh pesakit.

  Percayakah anda resdung adalah penyakit yang berpunca dari parasit demodex atau apa yang dipanggil sebagai ulat resdung.

  Resdung adalah perkataan yang digunakan untuk menggambarkan pelbagai penyakit hidung.

  Penyakit resdung juga dikenali 'sinusitis'. Ramai yang tidak memandang serius tentang penyakit ini tapi sebenarnya boleh mendatangkan bahaya kepada penghidapnya.

  Untuk kanak-kanak, ia boleh menyebabkan jangkitan sellulitis dan merah pada bahagian mata. Akhirnya boleh menyebabkan buta. Manakala untuk orang dewasa, ia boleh menyebabkan nanah daripada sinus frontal tidak dapat keluar daripada hidung dan akan masuk serta memenuhi ruang dalam otak. Ini akan menyebabkan dinding pemisah akan menjadi semakin tebal dan boleh mengakibatkan sinus mudah tersumbat.

  🚫❗❗AWAS!! SILA JANGAN PANDANG REMEH PENYAKIT INI❗

  No comments

  Post Top Ad

  ad728

  Post Bottom Ad

  ad728